VAN / TUŞBA - Pirgarip Ortaokulu

Ara

"Koronavirüs pandemisinin ülkemizde görülmeye başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT işbilriği içerisinde TRT EBA TV İLKOKUL, TRT EBA TV ORTAOKUL ve TRT EBA TV LİSE kanalları SD ve HD olarak 23 Mart 2020 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Uzaktan eğitime büyük katkılar sunan eğitim kanalların da 23 Mart - 27 Kasım 2020 tarihleri arasında alanında uzman 112 farklı branşta toplam 1000 gönüllü öğretmen görev almıştır. Büyük bir özveri ve titizlikle uzaktan eğitim dersleri hazırlanırken TRT EBA TV İLKOKUL, TRT EBA TV ORTAOKUL ve TRT EBA TV LİSE kanallarında toplam 8914 saat yayın ders videosu olarak hazırlanmıştır. Dersler Ankara ve İstabul illerinde kurulan toplam 13 stüdyoda Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve TRT işbirliği içerisinde büyük bir gayret ile çekilmiştir.Kurulan bu stüdyolarda kanalların kurulduğu günden günümüze kadar 6656 ders videosu yayına hazırlanırken 722 ders dışı etkinlik videosu da öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Ara

Türkiye'de ve dünyada, salgın sebebiyle eğitim faaliyetleri büyük bir dönüşüm geçirmekte ve uzaktan eğitim gündeminin temel maddesi haline gelmektedir. Bugünlerde uzaktan eğitimin ne şartlarda ve hangi araçlarla yapılacağı tüm dünyada tartışılır hale gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımız istek, ihityaç ve imkanlar dahilinde uzaktan eğitimde farklı çözümler geliştirmektedir. Bu doğrultuda ""Uzaktan eğitime dair ürettiğimiz her çözüm, yarınımızı şekillendirecek"" felsefesi ile hareket eden bakanlık birimlerimiz öğrencilerimizin süreçten en yüksek verimi almalarını hedeflemektedir.

Öğrencilerimizin öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte EBA platformu üzerinden canlı dersler almaları sağlanarak uzaktan eğitim sürecinde eğitim öğretim faaliyetleri büyük biz özveri ve titizlikle sürdürülmektedir. 23 Mart - 27 Kasım tarihleri arasında EBA platformunu aktif olarak 13.208.137 öğrenci ve 1.177.725 öğretmenimiz kullanarak derslerini canlı bir şekilde sürdürmektedirler. Çeşitli nedenlerden dolayı EBA platformuna erişim imkanı olmayan öğrencilerimiz için okullarımız ve kurumlarımızda ""EBA Destek Noktaları"" kurulmuştur. Halihazırda 13650 merkez ve 133 mobil EBA destek noktalarıyla öğrencilerimizin canlı derslerine katılarak eğitim öğretim faaliyetlerinden geri kalmalarının önüne geçilmiştir.

Evlerinden ve EBA destek noktalarından canlı derslere katılan öğrencilerimiz eğitim öğretim faaliyetlerine dair tüm sorulara anında cevap bulmak için EBA internet sayfamızın sağ alt bölümünde yer alan EBA Asistan uygulamasını kullanabilirler. Aynı şekilde evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerimizin EBA'dan faydalanmalarını sağlamak için kendilerine en yakın EBA destek noktasını http://ebadesteknoktasi.meb.gov.tr/ adresine tıklayarak öğrenebilirler."

Ara

1. Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın.
  2. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.
  3. Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.
  4. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.
  5. Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
  6. Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.
  7. Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.
  8. Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.
  9. Kıyafetlerinizi 60-90°C'de normal deterjanla yıkayın.
  10. Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.
  11. Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.
  12. Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın.
  13. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.
  14. Düşmeyen ateş, öksürük, ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.